0
x
Великі і маленькі килими та килимові доріжки використовуються не тільки для декорування приміщення. Вони допомагають підвищити звукоізоляцію і утеплити підлогу. Однак деякі килимові покриття мають властивість збиватися і ковзати на плитці, ламінаті, лінолеумі або гладенькій підлозі, що може привести до падіння і серйозних травм. Однак є кілька простих методів, які допоможуть швидко усунути ковзання килима.

Протиковзка підкладка

У килимових і будівельних магазинах можна купити нековзку підкладку у вигляді сітки. Вона може бути виконана з різних матеріалів: силікону, прогумованої нитки, спіненого матеріалу тощо. Така антиковзаюча підкладка продається готовими шматками різного розміру або рулонами і підбирається під розмір килима.

Сітку можна пришити з виворітного боку килима або наклеїти на смужки широкого двостороннього скотча. Можна використовувати підложку на всю площу килима або кілька відрізків, які розміщуються по периметру і в центрі килимового покриття. Антиковзаюча підкладка забезпечує відмінне зчеплення килима з підлогою, тому він не буде ковзати.

Сітка під килим може використовуватися не тільки від ковзання, але також підвищити теплозахисні властивості і м'якість покриття. У продажу є сітка різної товщини, що дозволить підібрати оптимальний варіант для конкретного приміщення.

Протиковзкі фіксатори-куточки

Якщо килим ковзає для надійної фіксації на слизькій підлозі можна купити спеціальні прогумовані фіксатори у вигляді куточків. Антиковзкі куточки вже мають клейку основу і легко кріпляться на 4 кута килимового покриття. Зазвичай такі фіксатори використовуються на невеликих килимках.

Протиковзка стрічка

Самоклейка схожа на щільний спінений скотч різної товщини і кольору. На великому килимі протиковзку стрічку можна наклеїти по периметру або смужками по всій площі, а на маленькому килимку куточком на всіх кутах покриття.

Латексне молочко

Латексне молочко часто використовується для нанесення антиковзких малюнків на підошву шкарпеток, дитячих чешок або м'яких тапочок. Інші назви цього кошти - гумова фарба або антиковзаючий гель. Зазвичай рідкий латекс продається в баночках з зручним носиком-дозатором, яким зручно наносити, якщо килим ковзає, на зворотну сторону, створюючи лінії, точки або візерунки.

Силіконовий герметик або гарячий клей

Замість спеціалізованих протиковзких підкладок під невеликий килимок можна використовувати різні підручні засоби, наприклад, силіконовий герметик або термопластичний клей, який наноситься за допомогою спеціального клейового пістолета. Мазки герметика або клею можуть наноситися по периметру, на кутах, смужками або сіткою по всій внутрішній поверхні килима, якщо він ковзає.

Двосторонній скотч

Таке рішення підходить в тому випадку, якщо килим потрібно стаціонарно закріпити на певному місці. Використовуючи цей метод, важливо правильно підібрати товщину і потужність клейового шару в залежності від площі і товщини килима. Мінус такого методу в тому, що якщо килим буде зніматися під час прибирання, двосторонній скотч доведеться наносити повторно.

Якщо килим ковзає альтернативою двостороннього скотча може бути подвійна стрічка липучка, одна сторона якої клеїться на підлогу, друга - на виворітну сторону килима. Така стрічка надійно фіксує килимок на підлозі, але для тонких покриттів може бути грубувата.

Як бачимо, варіантів рішень проти ковзання килима на слизькій підлозі досить багато, тому в кожному конкретному випадку можна вибрати найоптимальніший з них.

Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber